Rudarenje 

Što je to rudarenje kriptovaluta?

Rudarenje kriptovaluta je utrka koja nagrađuje rane usvojitelje. Vjerojatno ste čuli za Bitcoin, prvu decentraliziranu kripto valutu koju je 2009. godine objavio Satoshi Nakamoto. Od tada su napravljene stotine kriptovaluta koje razlikuju svojstva i uporaba, no na kraju se sve svodi na jednu stvar, novac.

Rudarenje kriptovaluta se vrlo lako može usporediti sa zlatnom groznicom. Rudari ulažu novac u opremu i ostvaruju povrat kroz 6 do 10 mjeseci, ovisno o trenutnim tržišnim cijenama kriptovaluta.

Trenutno najpopularnija kriptovaluta za rudarenje je Ethereum. Ono što ga čini tako popularnim kod rudara je činjenica da ga skoro svatko tko ima bolju grafičku karticu u svom kućnom računalu može rudariti i tako zarađivati.

Da li se isplati rudariti kriptovalute?

Ovisno o valuti, svakako se isplati, a krenuti se može već i s nekoliko tisuća kuna koliko bi bilo potrebno da se složi mining konfiguracija. Zarada ovisi o uloženom iznosu, neovisno dali ste kupili opreme za rudarenje u vrijednosti 1000€ ili 10.000€ očekujte povrat unutar 12 mjeseci.

Ako se odlučite upustiti u rudarenje kriptovaluta, savjetujemo da krenete s manjim iznosom i ne ulažete više od onoga što ste spremni izgubiti.
Svijet kriptovaluta je vrlo nestabilan i cijene se mijenjaju svaki dan, a samim time se period povrata uloženog može skratiti ili čak i produljiti.
Stoga treba biti oprezan i informirati se.

Kako bi što sigurnije i jednostavnije krenuli zarađivati, pripremili smo jednostavan vodič za rudarenje kriptovaluta.

Advertisements
Podijeli na:
Domagoj on Linkedin
Domagoj
Digitalac sam s višegodišnjim iskustvom u raznim branšama. Zbog velikog interesa o kriptovalutama, za koje vjerujem da su budućnost novca i poslovanja, odlučio sam pokrenuti vlastiti portal CryptoDaily.

Povezani postovi