Vijesti 

Allianz implementirao blockchain u postojeći osiguravajući program za klijente

Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS) uspješno je testirala tehnologiju blockchaina za globalni program osiguranja uključujući prijenos novca između zemalja.

AGCS-ova linija poslovanja Allianz Risk Transfer (ART) udružila se s tvrtkom EY (Ernst & Young) kao pružateljem blockchain savjetodavne usluge i digitalnom agencijom Ginetta kako bi uspješno stvorila prototip blockchain rješenja  za postojeći program osiguranja dugogodišnjih ART klijenata.

U vezi s ovim prototipom, ART je također udružila snage s Citi Treasury i Trade Solutions koje su pružale usluge obrade plaćanja povezane s Allianzovim blockchain prototipom. Rezultati dokazuju da blockchain tehnologija uvelike može poboljšati učinkovitost korporativnih osiguravajućih transakcija na međunarodnoj razini.

Advertisements
“Trenutačno susrećemo mnoge blockchain aplikacije u industriji financijskih usluga i želimo istražiti potencijal ove uzbudljive tehnologije u segmentu korporativnog osiguranja”, objašnjava član uprave tvrtke AGCS Hartmut Mai.
“Ovaj prototip je još jedan primjer naše opredijeljenosti za iskorištavanje novih tehnologija i poticanje inovacija u osiguranju.”
Detaljno priopćenje za javnost možete pročitati na službenim stranicama Allianz-a.
Fotografija: ACGS
Podijeli na:
Domagoj on Linkedin
Domagoj
Digitalac sam s višegodišnjim iskustvom u raznim branšama. Zbog velikog interesa o kriptovalutama, za koje vjerujem da su budućnost novca i poslovanja, odlučio sam pokrenuti vlastiti portal CryptoDaily.

Povezani postovi

Leave a Comment