Vijesti 

Amerika želi bolji nadzor nad kriptovalutama

Interes koji se pokazao diljem svijeta za kriptovalutama i dalje je u neprestanom rastu unatoč padovima koji  su u posljednje vrijeme pokazale rizik koje kriptovalute nose sa sobom. Krajem prošle godine, kada je vrijednost Bitcoina imala nevjerojatan rast, početak ove godine nešto je ipak drugačiji.

Američka komisija za vrijednosne papire svjedočit će pred bankarskim odborom, svjedočenje je povezano s globalnom zabrinutošću oko rizika kriptovaluta i njihovim utjecajem na financijskom sustavu. Neki od regulatora misle kako je potrebno više nadgledati tržište i time uspostaviti više regularnosti u samom trgovanju.

„Virtualne valute… vjerojatno zahtijevaju više pažljivije regulative u ključnim područjima.“

 

CFTC (Commodity Futures Trading Commission) nadzire digitalne valute još od 2015 godine, te su najavili kako bi mogla izgledati regulacija razmjena kriptovaluta.

 

„Otvoreni smo za istraživanje s kongresom, kao i sa saveznim i državnim kolegama.“

Giancarlo je izjavio da režim licenciranja za gotovinsko tržište moglo pomoći da se popuni praznina u trenutnom sistemu. Dodatno, moglo bi uključivati kapitalne zahtjeve i sredstva kako bi se spriječila manipulacija i pranje novca.

 

Izvor: Bloomberg

Advertisements
Podijeli na:
Domagoj on Linkedin
Domagoj
Digitalac sam s višegodišnjim iskustvom u raznim branšama. Zbog velikog interesa o kriptovalutama, za koje vjerujem da su budućnost novca i poslovanja, odlučio sam pokrenuti vlastiti portal CryptoDaily.

Povezani postovi

Leave a Comment