Vijesti 

Austrijski div Wien Energie istražuje blockchain tehnologiju

„Testiramo usluge temeljene na blockchain tehnologiji u bečkom Viertel Zwei-u i kada prikupimo dovoljno iskustva, razvit ćemo nove poslovne modele i prezentirati ih tržištu“ stoji u izjavi glavnog direktora.

 

Wien Energie je glavni na tržištu električne energije u Austriji koji se počeo baviti istraživanje blockchain tehnologije te se nadaju skoroj implementaciji usluge na tržištu.

Vizija ponude bi uključivala stanice za elektroničke aute koji su povezani blockchainom. Oni su dio veće grupacije Enerchain koja sve više pokazuje svoje interese u ovom području.

„Ako pod tehnologijom podrazumijevamo da nemamo posrednike, to postaje problem za nas, stoga aktivno tražimo druge poslovne modele.“

Schober, glavni direktor Wien Energie, ne želi zaostajati za novim tehnologijama, te je ovo prepoznao kao novo područje na koje je izrazito pogodno za istraživanje.

Ovo područje pokazuje sve više i više interesa, ulaganja i istraživanja koje svakim danom dobiva nove članove.  Shell, BP su dva primjera koja su se odlučila vratiti na platformu blockchain tehnologije.

Advertisements
Podijeli na:
Domagoj on Linkedin
Domagoj
Digitalac sam s višegodišnjim iskustvom u raznim branšama. Zbog velikog interesa o kriptovalutama, za koje vjerujem da su budućnost novca i poslovanja, odlučio sam pokrenuti vlastiti portal CryptoDaily.

Povezani postovi

Leave a Comment