Vijesti 

Japanska aviokompanija potvrđuje plaćanje kriptovalutama

Početkom svibnja 2017 godine Peach Aviation najavio je mogućnost plaćanja kriptovalutama, te su nekoliko mjeseci kasnije objavili da je plan odgođen za ožujak 2018 godine.

 

„Postoje izvješća o našoj kompaniji koja govore povlačimo odluku o plaćanju karata s kriptovalutom Bitcoin, međutim, to nije nešto što smo mi najavili. Naša kompanija razmatra o probnom razdoblju koja ima za cilj uvesti takvu uslugu.“

 

Peach Aviation udružio se s kripto mjenjačnicom BITpoint Japan, kako bi razradili plan korištenja Bitcoina kao sredstva plaćanja, te otvaranje Bitcoin bankomata na aerodromima u Japanu. Poznato je da je Japan priznao Bitcoin kao sredstvo plaćanja još u travnju prošle godine.

 

Ranije smo pisali o australskoj zračnoj luci koja se odlučila na ovaj pothvat te dodatno doznajemo da bi aplikacija trebala početi funkcionirati već u kolovozu ove godine. Trenutno je ovaj način plaćanja za Peach Aviation samo odgođen dok se ne razradi detaljniji plan na koji način će funkcionirati aerodromi dijelim Japana.

Advertisements
Podijeli na:
Domagoj on Linkedin
Domagoj
Digitalac sam s višegodišnjim iskustvom u raznim branšama. Zbog velikog interesa o kriptovalutama, za koje vjerujem da su budućnost novca i poslovanja, odlučio sam pokrenuti vlastiti portal CryptoDaily.

Povezani postovi

Leave a Comment