Vijesti 

Južna Koreja predstavila dva seta novih smjernica

Došla je i službena objava južnokorejske vlade o regulativnim mjerama za kriptovalute. Južna Koreja odlučna je u svojoj namjeri da zaustavi anonimnost u svijetu kriptovaluta, te zaustavi pranje novca koje banke omogućuju preko kripto mjenjačnica.

Ovog utorka vlada Južne Koreje službeno je objavila dokument u kojem stoje smjernice o novim postroženim pravilima. U dokumentu se navode i posebne mjere za regulaciju koje su najavljene još u prosincu prošle godine.

Dodatno, vlada je najavila pojačanje pravila protiv pranja novca. Pravila su došla iz suradnje s korejskom financijskom obavještajnom jedinicom (FIU), a pravila vrijede za sve banke koje podržavaju kripto račune.

 

Novi zakoni

Prema novim zakonima, od 30.01.2018. svi korisnici kripto računa dužni su uz svoj virtualni račun staviti svoje pravo ime i prezime. Korisnici koji imaju račun u banci koja nije virtualna banka neće moći izvršavati uplati i isplate po svom računu.

Iznosi koji su veći od 10 milijuna KRW dnevno ili 20 milijuna KRW-a tjedno bit će prijavljeni FIU-u, te će biti pomnije praćeni zbog sumnje pranja novaca. Banka ima pravo prekinuti transakciju ako uvidi rizik od pranja novca. Banke su dužne pratiti neuobičajene transakcije.

Advertisements
Podijeli na:
Domagoj on Linkedin
Domagoj
Digitalac sam s višegodišnjim iskustvom u raznim branšama. Zbog velikog interesa o kriptovalutama, za koje vjerujem da su budućnost novca i poslovanja, odlučio sam pokrenuti vlastiti portal CryptoDaily.

Povezani postovi

Leave a Comment