Vijesti 

Ledger pronašao slabu točku u svom proizvodu

Jedan od većih proizvođača novčanika za kriptovalute Ledger upozorio je svoje korisnike kako postoji mogućnost od napada na imovinu. Trenutno nema zabilježenih slučajeva napada, no prijetnja je stvarna.

Ovaj način čuvanja vrijednosti se smatra jednim od najsigurnijih načina. Iako novčanik nije spojen na internet, no potrebna je veza prilikom prijenosa sredstava. U tom trenu tvrtka je otkrila slabu točku koja utječe na uređaje proizvođača Ledger. Te su na svom Twister profilu objavili upute za korisnike.

Iako na početku korisnik bi mislio da je sve uredu s transakcijom, kod koji pokreće host može biti zamijenjen, te iz tog razloga postoji opcija koja potvrđuje identifikaciju krajnjeg primatelja. To je trenutno rješenje koje nije potpuno ispravno budući da se oslanja na samog korisnika. Ispravnije rješenje bilo bi da korisnik prije svake primljene i poslane transakcije obavi ista radnja.

Ledgerov softver pohranjen je u mapi AppData što ga čini lakom metom za napad. Sve što treba napraviti je zamijeniti jednu liniju koda što se može postići kroz 10 linija u Pythonu.

Možemo se složiti oko jednog, iako je ovo jedan od sigurnijih načina čuvanja kriptovaluta, opreza nikad dovoljno.

 

Izvor: Bitcoin

Advertisements
Podijeli na:
Domagoj on Linkedin
Domagoj
Digitalac sam s višegodišnjim iskustvom u raznim branšama. Zbog velikog interesa o kriptovalutama, za koje vjerujem da su budućnost novca i poslovanja, odlučio sam pokrenuti vlastiti portal CryptoDaily.

Povezani postovi

Leave a Comment