Vijesti 

NPS uložio 2,6 milijardi korejskih wona u kriptovalutne mjenjačnice

Mirovinski fond Južne Koreje uložio je milijarde wona u Korbit, Upbit, Coinplug i Bithumb. Lokalne vijesti izvještavaju kako je mirovinski fond uložio ukupno 2,6 milijardi korejskih wona u kriptovalutne mjenjačnice. Lee Chan-yeol izjavio je:

„Nacionalni mirovinski fond uložio je 2,6 milijardi korejskih wona u čak 4 kriptovalutne mjenjačnice kroz dva rizična fonda.“

Prema statistikama mirovinski fond (NPS) je jedan od četiri najveća mirovinska fona na svijetu, u listopadu prošle godine njegova vrijednost procijenjena je na čak nevjerojatnih 618 trilijuna wona. Uzmemo li u obzir vijesti koje je vlada Južne Koreje iznijela proteklih nekoliko mjeseci, možemo uvidjeti bitnost ovog ulaganja. U dopisu ministarstva za strategiju i financije stoji „ulaganja iznosa 41,2 milijardi wona(38,7 milijuna američkih dolara) je ukupan iznos investicija od 16 investicijskih tvrtki koje su aktualne na kriptovalutnom tržištu.“

Južna Koreja trenutno broji oko 700 registriranih fondova od kojih 28 ulaže u kriptovalute.

NPS nema kontrolu nad investicijskim odlukama jer su one u nadležnosti menadžera fonda, izjavio je jedan službenik NPS-a. Možemo se složiti kako je uz Japan I SAD Južna Koreja treća najveća na tržištu kriptovaluta.

Iako je vlast špekulirala potpunoj zabrani trgovanja kriptovalutama, odluku su odlučili povući zbog ogromnih komplikacija koje su nastale uplitanjem cijelog tržišta. No jedno je ipak ostalo sigurno, od 30.siječnja 2018 godine zabranjeni su anonimni računi koji se koriste za razmjenu kriptovaluta.

Advertisements
Podijeli na:
Domagoj on Linkedin
Domagoj
Digitalac sam s višegodišnjim iskustvom u raznim branšama. Zbog velikog interesa o kriptovalutama, za koje vjerujem da su budućnost novca i poslovanja, odlučio sam pokrenuti vlastiti portal CryptoDaily.

Povezani postovi

Leave a Comment