Vijesti 

Prednosti Blockchain-a nad kriptovalutama

Zadnjih nekoliko mjeseci pisali smo o Blockchain širenjima diljem svijeta. Možemo uvidjeti kako ova tehnologija sve više pronalazi svoje mjesto u raznim industrijama kao što su zdravstvena zaštita ili pak bankarski i financijski sektor.

Dok nam s druge strane kriptovalute zadaju glavobolju. Kako navode analitičari, kriptovalute nisu učinkovite na razmjenama bez obzira na veličinu same razmjene. Dokaz tome je nedostatak prihvaćanja kriptovalute u ulozi sredstva plaćanja.

Analitičari su ocijenili kriptovalute kao instrument koji može itekako utjecati na globalnu financijsku stabilnost.  Banke i manje institucije financijskih usluga su ograničene u slučaju kolapsa. Ako bi u budućnosti kriptovalute stekle status imovine, bit će potrebno pronaći novi pristup na globalnoj razini, te pronaći bolje načine za relegaciju kriptovalutama u svrhu sprječavanja pranja novca i ostalih ilegalnih transakcija, navode analitičari.

Srednjoročna korist od kriptovaluta i blockchain tehnologije moga bi pripasti segmentu financijskog tržišta kao rezultat projekta kao što su mjenjačnice za kriptovalute ili neke druge još učinkovitije procese koji se temelje na ovoj tehnologiji. Stoga možemo uočiti kako blockchain ima veliku ulogu za industriju financijskih usluga. Kako stoji u izvješću analitičara, digitalne knjige koje su trenutno u opticaju mogu napraviti pravi preokret na ovom području.

Advertisements
Podijeli na:
Domagoj on Linkedin
Domagoj
Digitalac sam s višegodišnjim iskustvom u raznim branšama. Zbog velikog interesa o kriptovalutama, za koje vjerujem da su budućnost novca i poslovanja, odlučio sam pokrenuti vlastiti portal CryptoDaily.

Povezani postovi

Leave a Comment