Vijesti 

Prvo plaćanje u Bitcoinima između Rusije i Turske

Prošlog mjeseca svjedočili smo prvoj razmjeni pšenice između Rusije i Turske, kako navodi PSF (Prime Shipping Foundation), plaćenoj u kriptovaluti Bitcoin. To je bio pilot projekt tvrtke Prime Shipping  Foundation koristeći pogodnosti  Blockchain-a, izjavio je direktor tvrtke Ivan Vikulov.

„Pokušavamo razviti prekogranični sistem plaćanja koji je jednostavniji i brži od trenutnih. Koliko znamo, ovo je prva razmjena u kriptovalutama.“

Ova vrsta tehnologije omogućava gotovo trenutnu proceduru plaćanja i pretvaranja kriptovalute u novac. Također, u planu im je kreirati vlastitu valutu. Sredstva potrebna za razvoj vlastite kriptovalute planiraju prikupiti do sredine ove godine.

3000 tona pšenice prevezeno je u teretnom brodu između Rostova na Donu i Samsuna. Ova razmjena pokazuje potencijal kako kriptovalute mogu igrati ulogu na tržištu unatoč malom teretu.

Vulkov ima viziju kako bi im ovakve vrste razmjene mogle goditi poslu. Žele dobiti licencu u Gibraltaru. Gibraltar je prijateljski raspoložen prema kriptovalutama, stoga nas ne čudi ovakav potez.

Uzmemo li u obzir da je cijena Bitcoina pala za približno 40% u odnosu na cijenu iz listopada, ne čudi nas što ovakve transakcije nisu popularne. CME Grupa koja vodi mjenjačnice za kriptovalute pokušava naći nove opcije kako bi uspjeli zadržati cijenu Bitcoina što bi pridonijelo popularnosti ovakvim vrstama razmjena.

Advertisements
Podijeli na:
Domagoj on Linkedin
Domagoj
Digitalac sam s višegodišnjim iskustvom u raznim branšama. Zbog velikog interesa o kriptovalutama, za koje vjerujem da su budućnost novca i poslovanja, odlučio sam pokrenuti vlastiti portal CryptoDaily.

Povezani postovi

Leave a Comment