Vijesti 

Singapur pozitivan oko kriptovaluta

„Nemamo razloga zabraniti trgovanje kriptovalutama

Odgovor je singapurske vlade na pitanja koju bi trebala razjasniti ulogu monetarnog tijela Singapura (MAS) u razmjenama kriptovaluta.

Sve zemlje žele i pokušavaju staviti kriptovalute u jasan okvir. Kriptovalute su još uvijek u ranoj fazi razvoja, kao i tokeni, te stoga nema razloga da bi se zabranilo trgovanje njima.

Trenutno kriptovalute nisu predstavljale rizik za Singapur, te bi svakako trebalo analizirati prodaje kako bi se spriječila utaja poreza kao i pranje novca. Treba istaknuti kako javnost nije dovoljno informirana o svemu, te kako tu ima dovoljno prostora za poboljšanje.

„Nastavit ćemo s poticajem eksperimentiranja u blockchain-u jer neke od tih inovacija mogu biti ekonomski ili društveno korisne. Ali jednako ćemo paziti na nove rizike.“ Izjavio je Shanmugaratnam.

Singapur je posao središte za blockchain u zadnjih 18 mjeseci. U ponedjeljak su na senatorskom ročištu potvrđeni pozitivni stavovi o kriptovalutama, te ovo uvelike daje na značenju s obzirom na more panike koje se širi svijetom u trendu zabrana i ograničavanja kriptovaluta, ne slažete li se?

Advertisements
Podijeli na:
Domagoj on Linkedin
Domagoj
Digitalac sam s višegodišnjim iskustvom u raznim branšama. Zbog velikog interesa o kriptovalutama, za koje vjerujem da su budućnost novca i poslovanja, odlučio sam pokrenuti vlastiti portal CryptoDaily.

Povezani postovi

Leave a Comment