Vijesti 

Slovenija postaje utočište za Blockchain kompanije

Prije tjedan dana na Svjetskom gospodarskom forumu održanom u Davosu suosnivač Viberate-a, Vasja Veber i državni tajnik Slovenije Tadej Slapnik, došlo je do inicijative za suradnju pod pokroviteljstvom Consensys-a, jedne od najpoznatijih razvojnih tvrtki u blockchain industriji. Na sastanku je bilo govora o preprekama na koje nailaze u nadi da će vlada pronaći način da im pomogne.

„Vlada je svjesna sudjelovanja Slovenije u globalnim tijekovima,a uz našu viziju modernizacije i promocije digitalizacije u svim područjima, stavljamo naglasak na uvođenje novih tehnologija. Stoga, prepoznajemo blockchain tehnologiju kao izvrsnu priliku.“ Riječi su premijera Mire Cerara.

Iz tvrtke su naglasili kako im odgovara raditi s malom zemljom jer ona nosi mnoge pogodnosti. Ne mogu zamisliti da bih tako sjedili i dogovarali suradnju u Silicijskoj dolini. Možemo primijetiti kako je ovo prava prilika za Sloveniju koja ima mogućnost postati utočište za Blockchain kompanije.

Dodatno, predstavljeno je novo partnerstvo između Blockchain Alliance CEE-a koje omogućuje novi prodor Slovenije na globalno tržište, te može pružiti obrazovanje i savjetovanje tvrtkama kao i podići svijest u ovom okviru na ovom području Europe.

Advertisements
Podijeli na:
Domagoj on Linkedin
Domagoj
Digitalac sam s višegodišnjim iskustvom u raznim branšama. Zbog velikog interesa o kriptovalutama, za koje vjerujem da su budućnost novca i poslovanja, odlučio sam pokrenuti vlastiti portal CryptoDaily.

Povezani postovi

Leave a Comment