Vijesti 

Starbucks se okreće prema tržištu kriptovaluta

„Ja osobno vjerujem da će postojati jedna ili više legitimnih i pouzdanih digitalnih valuta. I ta legitimnost i povjerenje u pogledu potrošača, morat će biti legitimirana od strane proizvoda tvrtke, a sami temelji nalaze se u okolini gdje potrošač ima povjerenje i pouzdanost prema kompaniji prema kojoj provodi transakciju„ izjavio je predsjednik Starbucksa Howard Schultz.

Predsjednik Starbucksa Schultz nije pokazao zainteresiranost u pogledu kreiranja vlastite kriptovalute. Razlog takvom razmišljanju je u tome što Schultz ne vidi učinkovitost za tvrtku budući da kriptovalute proizlaze iz decentralizirane sredine, te čekaju kriptovalutu koja bi bila prihvaćena kao način plaćanja na dnevnoj razini.

Optimizam prema kriptovalutama mogli smo uvidjeti već prošloga tjedna kada je tvrtka Stripe platila 9 milijardi dolara tvrtki OmiseGO. Japan Bitcoin je već prihvaćen kao valuta koju koriste trgovci. Bic Camera je jedan od najvećih elektronskih prodavača u zemlji, uz njih imamo i zrakoplovnu tvrtku Peach i lanac Capsule koji su prihvatili Bitcoin valutu od sredine 2017 godine.

Navedene tvrtke su počele koristiti Bitcoin odmah nakon što je japanska vlada legalizirala i odobrila Bitcoin kao valutu. Primjerice u  Južnoj Koreji se bitcoin koristi kao valuta u slučaju međunarodnih transakcija. Svakako možemo uvidjeti kako se kriptovalute sve više koriste kao načini plaćanja.

Unatoč svim do sada provedenim plaćanjima Schultz ne vidi Bitcoin kao valutu koja bi se probila na ovaj tip tržišta, te je odbio komentirati svoje stajalište prema Bitcoinu.

Advertisements
Podijeli na:
Domagoj on Linkedin
Domagoj
Digitalac sam s višegodišnjim iskustvom u raznim branšama. Zbog velikog interesa o kriptovalutama, za koje vjerujem da su budućnost novca i poslovanja, odlučio sam pokrenuti vlastiti portal CryptoDaily.

Povezani postovi

Leave a Comment