Vijesti 

UNICEF želi iskoristiti rudarenje za pomoć sirijskoj djeci

Unicef je pokrenuo novi program kojim žele pokazati da unatoč svim nezakonitim radnjama koje se događaju na tržištu, rudarenje kriptovalutama može biti dobro djelo.

U programu se cilja na kriptovalutu Ethereum, te ih je pozvao da koristeći svoje jake grafičke kartice pomognu u rudarenju baš te kriptovalute. Projekt se zove „Game Chaingers,“

Kako projekt funkcionira?

Posjetom na web stranicu projekta na kojoj unosite podatke o svojem računalu. Stranica sama konfigurira software za rudarenje koji preuzima i koristi. Svaki Ethereum koji je pronađen, uplaćuje se direktno na račun UNICEF-a. Naravno postoji rješenje i za opciju kada korisnik nema dovoljno jako računalo. U tom slučaju domacije se primaju i izravnim prijenosom Ethereum-a na račun UNICEF-a.

Budući da ova organizacija posluje već dugi niz godina, vjeruju da će se naći donatori i za ovaj projekt. Trenutno je program prikupio donacije od preko 140 suradnika, iznos za sada je nešto iznad 480 eura.

 

Budući da UNICEF traži kratkotrajno sudjelovanje, vjeruju kako problem električne energije, koji se javlja u kontekstu rudarenja, nije problem budući da se ovo rudarenje razlikuje od onoga u privatne svrhe, te očekuju minimalnu potrošnju.

Izvor: UNICEF

Advertisements
Podijeli na:
Domagoj on Linkedin
Domagoj
Digitalac sam s višegodišnjim iskustvom u raznim branšama. Zbog velikog interesa o kriptovalutama, za koje vjerujem da su budućnost novca i poslovanja, odlučio sam pokrenuti vlastiti portal CryptoDaily.

Povezani postovi

Leave a Comment