Vijesti 

Venezuela pokreće vlastitu kriptovalutu

Kao odgovor na financijsku krizu koja je obilježena dubokom devalvacijom nacionalne valute i inflacije, vlada je odlučila pokrenuti vlastitu kriptovalutu. I dok cijela zemlja pati od nestašice hrane, bori se s kriminalom i propustom javnih službi i zdravstvenog sustava koji tjeraju ljudi na odlazak iz zemlje trbuhom za kruhom vlada pokreće vlastitu kriptovalutu koja bi pomogla u otplati duga i time bi poboljšali kvalitetu života. Iako mnogi analitičari misle da nema mnogo nade za uspjeh vlade.

Misija nove kriptovalute je omogućiti investitorima da se lakše nose s nametima zemlje koji su stavljeni od strane Trumpove administracije. Neke od tekućih problema su zabrana kupovine američkih tržišta vrijednosnim papirima izdanim od venezuelanske vlade.

„Za velike probleme, velika rješenja.“ Riječi su Maduro-a izrečene u utorak.

Vrijednost Petra, nove kriptovalute, bit će povezana s vrijednošću Venezuelanskih derivata, te vlada nije otkrivala dodatne detalje koji bi pomogli shvatiti na koji način će cijena funkcionirati.

„Izgleda kao proširenje kredita Venezuelanskoj vladi“ odgovor je Amerike na ovaj potez koji povlači sumnje oko toga da li Venezuela ima kapacitet potreban za provedbu vlastite kriptovalute. I dok uprava Trumpa nastoji opravdavati svoje sankcije, popis imena na listi sankcija se proširio prošlog mjeseca za četiri nova imena.

 

Izvor: The New Nork Times

Advertisements
Podijeli na:
Domagoj on Linkedin
Domagoj
Digitalac sam s višegodišnjim iskustvom u raznim branšama. Zbog velikog interesa o kriptovalutama, za koje vjerujem da su budućnost novca i poslovanja, odlučio sam pokrenuti vlastiti portal CryptoDaily.

Povezani postovi

Leave a Comment