Vijesti 

Zračna luka Brisbane uvodi plaćanje kriptovalutama

Australska zračna luka Brisbane najavila je svoj prijateljski pogled prema sve prihvaćenijoj valuti. Planiraju postati prva zračna luka koja prihvaća kriptovalute kao sredstvo plaćanja.  Ova odluka uključuje plaćanja u trgovinama, kioscima, kafićima i naravno kupovini karata.

Dogovorili su partnerstvo s tvrtkom TravelByBit-om koji putnicima omogućuje plaćanje preko mobilnih uređaja. Vjeruju kako ovakvi potezi mogu još više širiti popularnost i prihvaćanje kriptovalute kao sredstvom svakodnevnog plaćanja što u konačnici doprinosi samoj njihovoj vrijednosti.

„Gradimo put za kriptovalute u turizmu. Primjena kriptovaluta u ovom sektoru je itekako smislena. Prilikom svakog putovanja u inozemstvo morate imati spremljene valute te zemlje i nikad ne znate kako točno mjenjačnice naplaćuju tečaj. Mi u TravelByBit nudimo vam digitalnu valutu koja je prihvaćena svugdje u svijetu, jednostavna je, sigurna i nema bankovnih naknada“ izjavio je direktor tvrtke TravelByBit Caleb Yeoh.

TravelByBit već ima dogovore s raznim branšama poput prehrambene industrije ili pak smještaja za putnike čime su stvorili partnere koji su otvoreni prema kriptovalutama. Na tom području postoji više od 20 tvrtki koje su prihvatile kriptovalute kao sredstvo plaćanja.

Roel Hellemons u svojoj izjavi naveo je

„Mnogi ljudi uložili su svoj novac u kriptovalute i mnogi od njih putuju širom svijeta. Zato ima smisla ponuditi im digitalnu valutu unutar naše ponude. Ovo je tek početak za nas, te se nadamo da ćemo proširiti digitalne valute i van našeg poslovanja.“

 

Izvor: CNN

Advertisements
Podijeli na:
Domagoj on Linkedin
Domagoj
Digitalac sam s višegodišnjim iskustvom u raznim branšama. Zbog velikog interesa o kriptovalutama, za koje vjerujem da su budućnost novca i poslovanja, odlučio sam pokrenuti vlastiti portal CryptoDaily.

Povezani postovi

Leave a Comment